LAGI FAKTA BENAR...

on Isnin, 22 Jun 2009

1) Gurun Sahara di utara Afrika mendapat namanya daripada 'Sahra' yang bermaksud liar atau terbiar. Manakala penyanyi Siti Sarah pula mendapat nama daripada bapanya yang bernama Raisudin.

2) Menghidu (bukan makan) pisang atau epal hijau boleh membantu mengurangkan berat badan manakala menghidu gam dan menghisap dadah juga boleh mengurangkan berat badan malah boleh juga membawa maut.

3) Secara purata, seseorang akan menghabiskan masa selama 2 tahun bergayut di telefon sepanjang hayatnya manakala beruk dan monyet pula tidak perlu bergayut semasa hendak menggunakan telefon.

4) Dalam secawan kopi terdapat lebih daripada 1,000 jenis bahan kimia manakala di dalam sungai klang terdapat beribu-ribu bahan kimia dan juga sampah sarap.

5) Di serata dunia, yo-yo adalah sejenis permainan tetapi di Filipina, ia merupakan senjata merbahaya manakala kumpulan rap Malaysia Too Phat pula sinonim dengan yo..yo..ya a auw..ya auww!!!

6) Ratu anai-anai boleh hidup selama 500 tahun dan menghasilkan 30,000 telur setiap hari manakala Ratu Elizabeth pula boleh hidup menjangkau usia 100 tahun.

7) Tiram boleh mengubah jantinanya beberapa kali sepanjang hayatnya manakala maknyah pula hanya boleh menukar jantinanya sekali sahaja.

8) Tikus kasturi, mamalia paling kecil di dunia hanya makan 4 kali lebih berat daripada badannya dalam masa 36 jam manakala limau yang paling kecil sekali di dunia adalah limau kasturi dan di tanam di Kg. Limau.

0 ulasan:

Catat Ulasan

GAMBAR KOLEKSI

WAJAH-WAJAH DI SARAWAK FM

Mari bergoyang....


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Terdapat ralat dalam alat ini